Novedades

Resum de la conferència: L’emprenedoria: situació actual i reptes de futur – Col.legi d’Economistes/ACCR – dilluns 3 de juny

Resum de la conferència: L’emprenedoria: situació actual i reptes de futur  – Col.legi d’Economistes/ACCR – dilluns 3 de juny

L’emprenedoria: situació actual i reptes de futur

Col·legi d’Economistes de Catalunya / Associació Catalana de Ciència Regional

3 de juny 2024 a les 18:30. Seu del Col·legi. Plaça de Gal·la Placídia, 32. – Presencial i online.

 

Després de la benvinguda del Sr. Miquel Morell en representació del Col·legi d’Economistes de Catalunya i de la presentació dels ponents per part del Sr. Àlex Costa, de l’ACCR, es van iniciar les presentacions. En primer lloc, Carlos Guallarte, director del Projecte GEM de Catalunya, va presentar els principals resultats de l’informe i l’enquesta, que és una operació homologada internacionalment. En la comparativa destaca Catalunya i Barcelona en relació a Espanya, però en comparació al conjunt de la UE i dels països d’alts ingressos, hi ha un ampli recorregut pendent. El Sr. Guallarte va fer especial referència a l’ecosistema emprenedor, i va destacar com un dels punts a millorar la valoració social de l’emprenedor, molt més alta a la UE i als països d’alts ingressos que no al nostre país.

En segon lloc, el Sr. Pol Font, president de EconomistesBAN, el club d’inversos del Col·legi d’Economistes, va explicar el funcionament d’aquest organisme, clau en la facilitació del contacte de l’inversor àngel amb l’emprenedor. D’una forma molt clara va explicar el perfil d’aquest tipus d’inversor i els serveis que, pel mateix, suposa el club, on no només es troba amb una oferta de projectes emprenedors, sinó que també pot compartir experiències i coneixements amb altres inversors, que li poden donar opcions a recolzar projectes en àmbits que no siguin de partida tan coneguts per ell.

Finalment, el Sr. Jaume Baró, Director d’Empresa i Emprenedoria de Barcelona Activa va fer un recorregut de les activitats de suport de l’emprenedoria de l’Ajuntament, des de finals dels anys vuitanta i va acabar explicant algunes de les activitats més innovadores que ha posat en marxa Barcelona Activa, com el desenvolupament dels pols d’activitat econòmica, i també els programes d’inversió en fons de capital risc orientats a impulsar empreses dels sectors estratègics inclosos a l’agenda econòmica de la ciutat.

Posteriorment a les intervencions, es va desenvolupar un interessant  debat sobre la situació de l’emprenedoria i també sobre el seu concepte. La sessió va ser moderada per la Sra. Àngels Santigosa, cap del Departament d’Estudis de la Gerència d’Economia i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona.

La clausura de la sessió va ser feta per la Sra. Carme Garcia, presidenta de la Comissió d’Economia Financera del Col·legi, que va destacar l’oportunitat de l’acte, i va agrair als ponents i assistents la participació.