Novedades

Resum de la conferència: EL FUTUR DE LES PLATGES DE CATALUNYA. HI HA SOLUCIÓ?

Resum de la conferència: EL FUTUR DE LES PLATGES DE CATALUNYA. HI HA SOLUCIÓ?

EL FUTUR DE LES PLATGES DE CATALUNYA. HI HA SOLUCIÓ?

Associació Catalana de Ciència Regional i Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

El passat 6 juny es va celebrar una sessió sobre el futur de les nostres platges a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Catalunya, organitzada per l’Associació Catalana de Ciència Regional i per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).


La sessió va abordar la problemàtica de la preservació de les platges de Catalunya davant el canvi climàtic. El tema té relació amb l’ecologia i el medi natural, l’equilibri territorial de Catalunya, l’atractiu residencial del nostre litoral, el futur del turisme, motor de l’economia de moltes ciutats i pobles del nostre país i, també, amb la complexa governança d’un territori fronterer.

A la sessió es van fer tres presentacions prou diferenciades. La primera, a càrrec del catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili, Juan A. Duro, sobre la rellevància del turisme de sol i platja a l’economia territorial de Catalunya. La segona, amb Iván Cáceres, professor del Laboratori d’Enginyeria Marítima de la UPC, sobre el problema de la falta de regeneració natural de les platges, i les experiències que s’han portat a terme arreu per afrontar aquesta situació. Finalment, Josep Lascurain, biòleg, ecòleg del paisatge i CEO de la consultora SGM, sobre la gestió de les sorra i els problemes de governança de la platja.

S’adjunten l’enllaç amb la gravació de la sessió.
https://drive.google.com/file/d/1jNiBEUTIbhMS6lplkrGJwT8UnMrpXJXN/view?usp=sharing

 

Archivos adjuntos