Novedades

QUALITAT DE VIDA URBANA I POLÍTIQUES PÚBLIQUES LOCALS Col·legi d’Economistes de Catalunya / Associació Catalana de Ciència Regional 14 de desembre 2023 a les 18:30. Auditori del Col·legi. Plaça de Gal·la Placídia, 32. Format Presencial i online

QUALITAT DE VIDA URBANA I POLÍTIQUES PÚBLIQUES LOCALS Col·legi d’Economistes de Catalunya / Associació Catalana de Ciència Regional 14 de desembre 2023 a les 18:30. Auditori del Col·legi. Plaça de Gal·la Placídia, 32. Format Presencial i online

Promogut per nombroses iniciatives tant de l’àmbit científic i acadèmic, com per organitzacions internacionals i europees (Nacions Unides, OCDE, Comissió Europea, Oficina Estadística Europea) el mesurament del progrés de les societats i el benestar dels individus està ampliant el marc d’indicadors de desenvolupament econòmic més enllà dels utilitzats tradicionalment com a mesures de creixement i benestar, com el PIB i altres indicadors agregats de Comptabilitat Nacional.

 

L’estadística pública i, en particular, l’estadística de l’INE, ha anat incorporant dades sobre la qualitat de la vida de la població. Un exemple recent és l’estadística experimental de l’INE sobre de la qualitat de la vida a les Comunitats Autònomes, que es publica des de l’any 2022, així com el treball de l’INE amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona (Oficina Municipal de Dades) i l’Institut Metròpoli sobre la qualitat de vida urbana al nostre país, amb resultats per a més de 100 ciutats de l’estat espanyol.

 

En aquesta sessió es farà una breu presentació de les aproximacions a la qualitat de vida esmentades i es reflexionarà sobre la rellevància d’aquestes dades per al disseny i avaluació de les polítiques públiques locals vinculades a les ciutats.

 

Per a participar presencialment cal que us inscriviu aquí

Per a participar online cal que us inscriviu aquí

 

Benvinguda(5’)

Carles Puig

Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya

 

Presentació (5’)

Miquel Morell

Membre de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya

 

Els indicadors de qualitat de la vida en les estadístiques de l’INE (20’)

Antonio  Argüeso

Director General de l’INE

 

L’Índex de Qualitat de Vida Urbana. Els municipis de Catalunya (20’)

Dolors Cotrina

Cap del Departament d’Anàlisi de l’Oficina Municipal de Dades Ajuntament de Barcelona

 

De les dades a les polítiques públiques (20’)

Maties Serracant

Geògraf, assessor en polítiques transversals Departament de Territori i exalcalde de Sabadell

 

Debat  (20’)

Moderació

Àlex Costa

Associació Catalana de Ciència Regional

 

Cloenda

Miquel Morell

 

TOTAL TEMPS: 1 h 30 m

Archivos adjuntos