Novedades

Geonotícies núm. 31 – Gener’2013

Geonotícies núm. 31 –  Gener’2013

Curs de SIG Open Source

El Col·legi de Geògrafs i l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya organitzen, dins el marc de l’oferta formativa, un curs de SIG Open Source.
L’objectiu principal del curs és oferir els fonaments dels SIG, en aquesta ocasió amb programari lliure QuantumGIS. El curs serà eminentment pràctic i els conceptes teòrics s’introduiran a base de petits exercicis.
El curs s’impartirà en 10 sessions de 3h els dilluns i dimecres de l’11 de febrer al 13 de març de 2013 (ambdós inclosos), de 17:00 h a 20:00 h, a la seu del Col·legi de Geògrafs i l’AGPC. 
El termini d’inscripcions finalitza el 6 de febrer i podeu trobar tota la informació referent al curs al següent enllaç

Curs de Smart Cities


La DCGC i l’AGPC col·laboren a l’Euromed Regional Congress 2013, organitzat per EGEA Barcelona

El Col·legi d’Ambientòlegs (COAMB) organitza un curs adreçat a totes les persones interessades en aprofundir els seus coneixements sobre les ciutats intel·ligents i les seves potencialitats.
Aquesta formació té com a objectiu introduir i treballar el concepte de smart city, i oferir els coneixements necessaris per a poder reflexionar críticament sobre el que és, el que no és, i el que els agradaria que fos la smart city. S’aprendrà a identificar oportunitats de millora de les ciutats, descobrir quin és el seu funcionament o com  incorporar els avenços (tant els tecnològics com els que no ho són).
Els ponents seran experts de diferents àmbits: empreses que proveeixen de solucions intel·ligents a administracions públiques, entitats que ja han començat a implantar avenços tecnològics, i municipis punters en la introducció de serveis i prestacions smart.
Els membres del Col·legi de Geògrafs podran gaudir d’un descompte especial en la matrícula. Per més informació consulteu el següent enllaç

Realització del curs Com obrir i gestionar un despatx professional?

I Olimpíada de Geografia a Girona

Els passats dies 12 i 13 de desembre va tenir lloc el curs Com obrir i gestionar un despatx professional?, organitzat pel Col·legi i l’AGPC.
El curs va tenir un
caràcter eminentment pràctic i aplicat, i el professor, l’Albert Torruella (tècnic de creació i consolidació d’empreses al Vapor Llonch –Ajuntament de Sabadell– i professor associat de creació d’empreses a la Universitat de Barcelona), va respondre a les preguntes plantejades pels assistents, sobre qüestions de caràcter concret, de caire jurídic, fiscal, financer, etc.
El curs va comptar amb l’assistència de vuit persones, entre les que n’hi havia tant que havien engegat, de forma recent, un procés d’autoocupació, com persones que, tot i ser actualment assalariats/des, s’estaven plantejant tirar endavant projectes professionals com, finalment, persones en situació d’atur.
El curs va comptar amb l’assistència de persones de diversos perfils relacionats amb l’interès pel funcionament d’un despatx professional: persones que havien iniciat recentment un procés d’autoocupació, persones actualment assalariades que es plantegen tirar endavant un projecte professional, i persones en situació d’atur.

Seguir a Facebook

Seguir a Twitter

Enviar a un amic

 

Recurs guanyat en la defensa dels interessos professionals dels geògrafs

L’Ajuntament de Banyoles va modificar les bases i la convocatòria del procediment de selecció després que el Col·legi s’adrecés per demanar l’acceptació de la llicenciatura en Geografia a la plaça de tècnic mig per a la gestió de programes i projectes del Pla del barri de la Farga/ Treball als Barris/ i Oficina d’habitatge de Banyoles  i es va ampliar el termini de presentació d’instàncies.

Acord entre el Col·legi de Geògrafs i el COAMB

El Col·legi de Geògrafs està treballant per signar un acord amb el Col·legi d’Ambientòlegs per tal d’oferir comunicació recíproca de les activitats formatives d’interès professional que organitzin ambdós col·legis i l’obtenció d’avantatges per als seus membres en la matrícula de les activitats.

Carme Muntaner i Luis Urteaga reben en premi Imago Mundi

La revista Imago Mundi
ha atorgat la 5a edició del premi Imago Mundi a Carme Montaner, cap de la Cartoteca de Catalunya de l’ICC, i al professor del Departament de Geografia de la Universitat de Barcelona, Luis Urteaga, per l’article “Italian Mapmakers in the Spanish Civil War (1937–1939)”, publicat a Imago Mundi 64, núm.1 (2012): 78–95.
L’article, original perquè enfoca la Guerra Civil espanyola des del punt de vista de l’estat de la cartografia d’aleshores, examina com el govern italià va jugar un paper decisiu en el subministrament de cartografia als exèrcits insurgents per a donar suport al general Franco.


El Col·legi

Us recordem i us animem a utilitzar els avantatges i serveis que ofereix el Col·legi (borsa de treball, beques i ajuts, formació, assessorament, avantatges socials, documentació, legislació vigent,…) i a participar amb el Col·legi a través de les diferents xarxes socials.

 Seguir a Twitter | Seguir a Facebook | Enviar a un amic  

Copyright © 2013 Col·legi de Geògrafs de Catalunya, All rights reserved.
Rebeu aquest email per ser membre del Col·legi de Gèografs de Catalunya
Our mailing address is:

Col·legi de Geògrafs de Catalunya

Muntaner, 81, 6è 1ª de Barcelona

Barcelona, Barcelona 08011

Spain


Add us to your address book

Email Marketing Powered by MailChimp


Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE