Curs Com obrir i gestionar un despatx professional?
Continuant amb la línia formativa relacionada amb el desenvolupament de l’exercici professional, el Col·legi de Geògrafs i l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya programen el curs Com obrir i gestionar un despatx professional?
El curs està especialment adreçat a persones amb interès per l’autoocupació, emprenedors, professionals, persones a l’atur, i pretén, d’una banda, donar suport a aquelles persones que vulguin obrir un despatx professional i, de l’altra, donar a conèixer l’estructura bàsica d’un pla d’empresa i els seus apartats essencials.
El curs es realitzarà el dimecres 12 i el dijous 13 de desembre de 17:30 a 20:30 h. a la sala 3 del Centre Cívic Urgell (c/ Comte d’Urgell, 145, Barcelona) i el termini d’inscripcions finalitza el 10 de desembre. Per a més informació podeu consultar el tríptic informatiu en aquest enllaç i fer la vostra inscripció al curs a través de la butlleta d’inscripció.
La DCGC i l’AGPC col·laboren a l’Euromed Regional Congress 2013, organitzat per EGEA Barcelona
La Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya i l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya donen suport a l’associació EGEA Barcelona (European Geography Association) en l’organització del Euromed Regional Congress 2013 (EMRC 2013), que se celebrarà a El Bosque, Cadis, de l’1 al 5 de maig de 2013, amb el tema Living the borders (“Vivint les fronteres”).
L’EMRC 2013 s’emmarca dins els quatre congressos regionals que se celebren des de 1999 a EGEA. El tema escollit per a aquesta edició, la frontera, pretén portar a debat el seu significat des de les diverses orientacions de la geografia i la seva manifestació en el territori, qüestionant així qui posa el límit, on, quan, per a què i com. Per a més informació podeu accedir al web d’EGEA Barcelona clicant aquí.
El recolzament de la DCGC i l’AGPC s’emmarca en la línia de col·laboració entre les entitats. Des de l’any 2011 els associats a una entitat de joves Geògrafs poden precol·legiar-se per tan sols 1€ a l’any i poder així començar a conèixer els principals serveis i activitats del Col·legi.
I Olimpíada de Geografia a Girona
El Departament de Geografia de la Universitat de Girona, la Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya i l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya estan organitzant la I Olimpíada de Geografia a Girona. L’objectiu de la jornada se centra en promoure l’interès dels alumnes de segon de batxillerat per la Geografia i els seus estudis i al mateix temps fomentar les relacions entre els centres de secundària, la Universitat, la DCGC i l’AGPC.
La participació està oberta a tots els alumnes, a títol individual, matriculats a segon de batxillerat i que cursin l’assignatura de Geografia durant el curs 2012-13 en qualsevol centre públic, concertat o privat del districte universitari de Girona.
La I Olimpíada es celebrarà el 15 de març de 2013 a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona i es poden fer les inscripcions fins el 25 de febrer. Per a més informació sobre el programa previst, els premis i com inscriure’s, consulteu el següent enllaç.
Curs Open source: sistemes d’informació geogràfica
El Col·legi de Geògrafs i l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya estan organitzant un curs de SIG software lliure dirigit a tècnics de l’àmbit públic i privat i a totes aquelles persones que volen tenir unes nocions bàsiques sobre els SIG Open Source i les seves aplicacions en la gestió territorial i ambiental. El principal objectiu és formar els participants en els fonaments teòrics i pràctics dels SIG Open Source a través de sessions eminentment pràctiques amb el programari QuantumGIS (www.qgis.org) Es preveu una durada del curs de 30 hores, distribuïdes en 10 sessions de 3 hores els dimarts i dijous des del 29 de gener al 28 de febrer de 2013. Més endavant trobareu més informació al web (programa, lloc i preus).
Reedició del curs de redacció de projectes
Després de la nombrosa participació i interès pel curs de Redacció de projectes realitzat el mes d’octubre, el Col·legi de Geògrafs a Catalunya i l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya van decidir programar-ne una nova edició el mes de novembre a càrrec d’Ariadna Garcia, tècnica del Departament de Geografia de la UAB. En conjunt, hi han assistit un total de 40 persones que han pogut tractar aspectes que cal tenir en compte a l’hora de demanar una subvenció (bases, terminis, documentació i certificats, pressupost, etc.), i també en la justificació final, un cop elaborat el projecte: memòria justificativa, justificació del pressupost, etc.
|