Novedades

Dimecres 5 de juny de 2019 a les 12.30 h. l’ACCR coorganitza la conferència: Mapun ñi zugun: Palabras de la Tierra en Tiempos de Resistencia – UPF – Campus Ciutadella

Dimecres 5 de juny de 2019 a les 12.30 h. l’ACCR coorganitza la conferència: Mapun ñi zugun: Palabras de la Tierra en Tiempos de Resistencia – UPF – Campus Ciutadella

Us convidem a participar de la conferència que tindrà lloc el proper dimecres, 5 de juny de 2019, a les 12.30 h:

Mapun ñi zugun: Palabras de la Tierra en Tiempos de Resistencia – UPF – Campus Ciutadella

 

El ponent de la conferència és en L. Simón Crisóstomo Loncopán – Del Poble Nació Mapuche, Wallmapu. Werken (missatger) i jove líder del Lof Txankura, Territori Mapunche del sud de Xile.
Mapunche, Werken fa 6 anys en el seu Lof, viu a la conca del Riu Trancura. Portaveu de les comunitats Mapuche en resistència de Curarrehue i President de la Comunitat Mapuche Camilo Coñuequir Lloftunekul.

Actualment lluitant en contra dels projectes hidroelèctrics a la Vall Trankura (rius Trankura, Pichi Trankura, Momolluko, Puesco, Pokolpen, Karileufu, i Küyenwe). La seva comunitat s’ha oposat més de deu anys contra l’emplaçament de la Hidroelèctrica Añihuerraqui en el cor del seu Lof. Tot i ser aprovada l’any 2015, fins al dia d’avui no ha pogut implementar, això gràcies a la resistència que dia a dia les comunitats maputxe duen a terme per protegir i defensar el seu territori, per defensar la seva vida, la seva fe, la seva visió i comprensió del Wallmapun, el seu univers, el nostre univers.

Us proposem la conferència que s’emmarca dins del missatge territorial «mapun Ñi zugun: Paraules de la terra en temps de resistència» .