Novedades

Conferència EN DIRECTE: »S’ha de pagar per fer ús de les autopistes?»- Dimarts 5 d’ octubre de 2021 a les 12 hores- Coorganitzada per l’ACCR i el Col.legi d’Economistes de Catalunya

Conferència EN DIRECTE: »S’ha de pagar per fer ús de les autopistes?»- Dimarts 5 d’ octubre de 2021 a les 12 hores- Coorganitzada per l’ACCR i el Col.legi d’Economistes de Catalunya

Conferència EN DIRECTE: »S’ha de pagar per fer ús de les autopistes?»

ORGANITZADOR

  • COMISSIÓ D’ECONOMIA TERRITORIAL I URBANA
  • ASSOCIACIÓ CATALANA DE CIÈNCIA REGIONAL

PROGRAMA

Conferència en directe (online)

 

El Col·legi d’Economistes de Catalunya ofereix els seus continguts online i en directe, que es podran seguir des d’on es vulgui.
Per tramitar la inscripció en aquesta activitat és imprescindible fer-ho a través d’aquesta pàgina.

Un cop s’hagi completat la inscripció, l’usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l’enllaç de connexió necessari per al seguiment en directe de l’acte.

Inscripcions obertes fins el dia anterior, a les 23.59h. Inscriu-te aquí

 

LOGO CEC accr

 

Data: 5 d’octubre de 2021

Horari: de 12.00 a 13.30 hores

 

Benvinguda:

Sr. Miquel Morell Deltell, membre de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya

 

Presentació:

Sr. Raúl Ramos Lobo, membre de la Junta de l’Associació Catalana de Ciència Regional

 

«Evidència europea sobre finançament per a l’ús de les vies d’alta capacitat»

Sra. Anna Matas Prat, economista. Catedràtica d’Economia Aplicada. Universitat Autónoma de Barcelona

 

«El model (o falta de model) a Espanya i Catalunya. Pros i contres de cada opció»

Sr. Àlvar Garola Crespo, economista. Professor del departament d’Enguinyeria Civil i Ambiental. Universitat Politècnica de Catalunya

 

Col·loqui moderat per:

Sr. Marc Gras Guardiola, economista. Membre de la Comissió d’Economia Territorial i Urbana del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

 

OBJECTIU

 

El dia 1 de setembre s’aixecaren les barreres de l’AP-7, l’AP-2, la C-32 nord i la C-33. La finalització de la concessió de més de 400 kilòmetres de vies d’alta capacitat a Catalunya, juntament amb les cues kilomètriques que es formaren el primer cap de setmana sense peatges en aquestes vies, ha revifat el debat sobre si l’ús d’aquestes vies ha de ser o no gratuït.

La sessió té per objectiu discutir, des d’un punt de vista tècnic, si el cost de les vies d’alta capacitat ha d’anar a càrrec del contribuent o de l’usuari i, en aquest últim cas, quin tipus de peatge s’ha de fixar. Al llarg de la sessió es presentarà l’estat de l’art a Europa sobre finançament per l’ús de les vies d’alta capacitat, i es discutiran els avantatges i desavantatges del pagament per kilòmetre en front de la vinyeta en el context d’Espanya i Catalunya.

Archivos adjuntos