News

Resum de la conferència : ”S’ha de pagar per fer ús de les autopistes?”

Resum de la conferència : ”S’ha de pagar per fer ús de les autopistes?”

For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La Comissió d’Economia Territorial i Urbana del Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC) i l’Associació Catalana de Ciència Regional (ACCR) han organitzat un acte virtual de caràcter tècnic amb l’objectiu de debatre si el cost de les vies d’alta capacitat ha d’anar a càrrec del contribuent o de l’usuari i, en aquest últim cas, quin tipus de peatge s’ha de fixar.

L’economista i catedràtica d’Economia Aplicada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Anna Matas ha detallat els diversos models de finançament per a l’ús de les vies d’alta capacitat existents a Europa. Matas ha comentat que “malgrat les directrius europees, els estats membres tenen competència en bona part dels preus i impostos que es fixen sobre la carretera i, en conseqüència, a la Unió Europea coexisteixen sistemes molt diferents, des de la gratuïtat de les autopistes, fins als peatges amb barrera, vinyeta i peatges electrònics”. A més, ha afirmat que “s’ha avançat relativament poc en acostar el preu que paga l’usuari al cost extern que genera”, tot i que ha admès que “en els últims anys s’està avançant amb els impostos ambientals”.


L’economista i professor del departament d’Enginyeria Civil i Ambiental a la Universitat Politècnica de Catalunya Àlvar Garola ha exposat els elements claus dels models del pagament per quilòmetre i de la vinyeta en el context d’Espanya i Catalunya. D’entrada, Garola ha recordat que, amb la finalització de la concessió de més de 400 kilòmetres de vies d’alta capacitat a Catalunya i l’aixecament de les barreres de l’AP-7, l’AP-2, la C-32 nord i la C-33 el passat dia 1 de setembre, “el peatge explícit a Catalunya ha passat del 42% al 8% de les vies d’altes prestacions”. Segons Àlvar Garola, “ara tenim l’oportunitat i a la vegada la necessitat de generar un model que sigui integral, que combini eficiència i equitat, que generi suficiència econòmica i que fins i tot pugui alliberar recursos públics que ara es destinen a aquestes vies”.

El membre de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya Miquel Morell ha donat la benvinguda a l’acte, que ha estat presentat pel membre de la Junta de l’Associació Catalana de Ciència Regional Raúl Ramos. Per la seva banda, el membre de la Comissió d’Economia Territorial i Urbana del Col·legi d’Economistes de Catalunya Marc Gras ha moderat el col·loqui amb els assistents.

Si algú vol veure la sessió está gravada i es pot veure al youtube

S’adjunta una nota de premsa.