News

Dimecres 5 de juny de 2019 a les 12.30 h. l’ACCR coorganitza la conferència: Mapun ñi zugun: Palabras de la Tierra en Tiempos de Resistencia – UPF – Campus Ciutadella

Dimecres 5 de juny de 2019 a les 12.30 h. l’ACCR coorganitza la conferència: Mapun ñi zugun: Palabras de la Tierra en Tiempos de Resistencia – UPF – Campus Ciutadella

Sorry, this entry is only available in European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Us convidem a participar de la conferència que tindrà lloc el proper dimecres, 5 de juny de 2019, a les 12.30 h:

Mapun ñi zugun: Palabras de la Tierra en Tiempos de Resistencia – UPF – Campus Ciutadella

 

El ponent de la conferència és en L. Simón Crisóstomo Loncopán – Del Poble Nació Mapuche, Wallmapu. Werken (missatger) i jove líder del Lof Txankura, Territori Mapunche del sud de Xile.
Mapunche, Werken fa 6 anys en el seu Lof, viu a la conca del Riu Trancura. Portaveu de les comunitats Mapuche en resistència de Curarrehue i President de la Comunitat Mapuche Camilo Coñuequir Lloftunekul.

Actualment lluitant en contra dels projectes hidroelèctrics a la Vall Trankura (rius Trankura, Pichi Trankura, Momolluko, Puesco, Pokolpen, Karileufu, i Küyenwe). La seva comunitat s’ha oposat més de deu anys contra l’emplaçament de la Hidroelèctrica Añihuerraqui en el cor del seu Lof. Tot i ser aprovada l’any 2015, fins al dia d’avui no ha pogut implementar, això gràcies a la resistència que dia a dia les comunitats maputxe duen a terme per protegir i defensar el seu territori, per defensar la seva vida, la seva fe, la seva visió i comprensió del Wallmapun, el seu univers, el nostre univers.

Us proposem la conferència que s’emmarca dins del missatge territorial “mapun Ñi zugun: Paraules de la terra en temps de resistència” .